Vid.no - Hvem er VI(D) som våger? | Bli en som våger
kampanjelogo-1

Hvem er VI(D) som våger?

VID er en høgskole som kun utdanner de som våger å velge noe som er større enn dem selv – noe som betyr noe for andre mennesker.

1. januar 2016 slo noen av Norges mest tradisjonsrike og erfarne skoler for sykepleie og andre menneskelige fag seg sammen til VID Vitenskapelige høgskole.

Haraldsplass diakonale høgskole, Høgskolen Betanien, Diakonhjemmet Høgskole og Misjonshøgskolen var de fire første som slo seg sammen, og i 2018 ble Oslo-skolen Diakonova også en del av VID.

I dag har vi skoler i fem norske byer: Oslo, Bergen, Stavanger, Sandnes og Tromsø – med sykepleierutdanning på heltid i Bergen og Oslo. VID tilbyr også en deltidsutdannning i sykepleie på Helgeland og i Sandvika utenfor Oslo

Fra høsten 2021 vil det i Bergen være en helt ny campus som er plassert i samme bygg som Haraldsplass Diakonale Sykehus. Det betyr at du som student vil være tett på arbeidslivet hele tiden – i tillegg til at du får tilgang til en topp moderne øvingspost og andre fasiliteter.

Fordelt på de fire studiebyene har vi mer enn 50 forskjellige studieprogram: Fra årsstudium til ph.d-nivå.

I tillegg til bachelor i sykepleie har vi grader i blant annet ergoterapi, sosialt arbeid og teologi.

Studentene våre har forskjellig bakgrunn, tro og ambisjoner – men det de har til felles er at de velger å bli noe som betyr noe for andre.

Selv om VID som en sammenslått høyskole er relativt ny, er det til sammen mer enn 500 års erfaring som har samlet seg.

Med andre ord er det en trygg, sterk skole med lange tradisjoner for å utdanne sykepleiere i Norge.

Vi har ansatte med lang erfaring fra sine fagfelt, egne forskningsmiljøer og fokus på god og personlig læring for studentene.

Det betyr at du alltid kan være trygg på at du får den hjelpen du trenger – og at de som gir deg den alltid er oppdatert på hvordan livet som sykepleier faktisk er.

Fordelt på alle våre campuser har vi mer enn 5000 studenter. Av disse er rundt halvparten sykepleiestudenter – og de er jevnt fordelt mellom Oslo og Bergen.

Som student vil du merke at miljøet er lite nok til at alle føler seg sett, men samtidig stort nok til at du kan finne akkurat de vennene du vil.

Les mer på vid.no
campus_bergen_rundt

Ny campus i Bergen

Les mer
lange netter

Test deg selv

Les mer
studenter

Møt studentene

Les mer